Meksika’da devlet başkanı adayının mitingi sırasında sahne çöktü: 4 ölü ve çok sayıda yaralı var

T24 Dış Haberler

Meksika devlet başkanı  adayı Jorge Alvarez Maynez’in mitingi sırasında kurulan sahne çöktü ve dört kişi hayatını kaybetti. 

X platformu üzerinden yaptığı açıklamada Devlet Başkanı  Andrés Manuel Lopez Obrador, Meksika’nın kuzeyindeki San Pedro Garza García kentinde meydana gelen kazaya rüzgar fırtınasının sebep olduğunu belirtti.

Obrador, yerel valiye atıfta bulunarak dört kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını söyledi.

 

Maynez, destekçilerine seslendiği sahnenin çökmesinin ardından kısa süreliğine hastaneye gittiğini bildirdi. X platformu üzerinden paylaşımda bulunan Maynez, “İyiyim ve yaşadıklarımızdan sonra olanları öğrenmek için eyalet yetkilileriyle temas halindeyim. Şu anda önemli olan tek şey kazada yaralananlara iyi bakılmasıdır” yazdı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Maynez’in kollarını salladığı ve kalabalığın ismini tezahürat ettiği görülüyor. Kısa süre içinde Maynez, yukarı bakarak kocaman ekranın ve metal yapının üzerinde doğru düştüğünü görüyor. Maynez, daha sonra sahnenin bir bölümü çökerken güvenli bir noktaya kaçmaya çalışıyor. 

San Pedro Garza Garcia Belediye Başkanı Miguel Trevino, enkazın altında kalanlar da olduğunu ifade etti. 

38 yaşında eski bir eyalet meclisi üyesi olan ve merkezci Vatandaş Hareketi tarafından aday gösterilen Maynez, anketlerde açık ara farkla Claudia Sheinbaum ve Xochitl Galvez’in arkasında 3. sırada yer alıyor. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir