Akbank’tan Depremzedelere Eğitim Desteği: ‘Dönüşümde Gelecek Var’ Projesi Başladı

Akbank, Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Eğitim Projesiyle Dönüşüme Öncülük Ediyor

Akbank, “Dönüşümde Gelecek Var” projeleriyle 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgede çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı ve gençlere mesleki gelişim fırsatı sunuyor. Banka, Türkiye ve Avrupa’nın kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşümde Gelecek Var projesiyle önemli bir adım atmış durumda.

Akbank’ın Genel Müdürlük binasındaki renovasyon süreci çerçevesinde, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ileri dönüşüm atölyesinde ofis mobilyaları okul eşyalarına dönüştürülüyor. Proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 452 okula ulaştırılan 9 bin 317 okul mobilyasıyla 190 bini aşkın öğrenci yenilenmiş sınıflarda eğitim alıyor. Ayrıca, proje sayesinde meslek lisesi öğrencileri ileri dönüşüm tekniklerini öğrenirken mesleki deneyim kazanıyor. Projenin tamamlanmasıyla 18 binden fazla mobilya üretilmesi ve 1311 okulda yaklaşık 400 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Akbank’ın amacı, ileri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve projenin etki alanını genişletmek. Bu kapsamda, Hatay’daki Bekbele Fatih İlkokulu’nda ileri dönüşüm atölyesi kuruldu. Çocuklar burada ileri dönüşümü öğrenirken yaratıcılıklarını geliştirebiliyorlar.

Projenin çevresel faydaları da göz ardı edilmiyor. İleri dönüştürülen mobilyalar sayesinde 406 ton karbon salımı engellenirken, 6 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Bu proje, döngüsel ekonomi yaklaşımının başarılı bir örneğini ortaya koyuyor.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin bütüncül ve insan odaklı bir bakış açısıyla devam ettiğini belirtti. Alakoç, gençlere yeni beceriler kazandırıldığını ve çocuklara sürdürülebilirlik pratiğiyle deneyim sunulduğunu vurgulayarak, “Sadece yeniden üretmiyor, aynı zamanda birlikte üretme ve geleceği birlikte kurma deneyimini paylaşıyoruz. Bu yaklaşımla çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm topluma değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

TUS ek yerleştirme tercihleri

ÖSYM, 2025 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Tercih işlemleri 7 Temmuz’da sona erecek.

Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32943 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi personel alımı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi alımı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanları Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 1 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANLARI 30 HAZİRAN 2025 || İstanbul barajlarında doluluk oranı ne kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç?

İstanbul barajları doluluk oranı yaz mevsiminin de gelmesiyle merak ediliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, gün gün yeni verilerle Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki son durumu paylaşıyor. Sıcak havalar İstanbul’da etkisini gösteriyor. Sıcak ve bunaltıcı hava şehir yaşamının yanı sıra barajlardaki su seviyeleri açısından risk oluşturuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi yüzde 27’lere kadar gerilemişti. Peki İstanbul barajlarında doluluk oranı kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç? İşte İSKİ Baraj doluluk oranları ve su seviyesi…

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Oda ve borsalarda uygulamalı eğitim

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 21 Nisan’da imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu (MYO), bulundukları il ve ilçelerdeki TOBB’a bağlı 367 oda ve borsa ile eşleştirildi.

2025 ve 2026 Eğitim Öğretim yılı takvimi MEB || Okullar ne zaman açılacak, ara tatil ve sömestr tatili ne zaman? 2025 tatil tarihleri

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla, okullar ne zaman açılacak sorusu araştırmalar arsında yer almaya başladı. MEB 2025 ve 2026 eğitim öğretim yılı takvimi yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan “2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi” konulu genelge tüm illere gönderildi. Haziran ayında 3 aylık yaza tatili başlayacak. Ardından eylül ayında yeni eğitim- öğretim yılı başlayacak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9’uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak. Peki, okullar ne zaman açılıyor 2025 yaz tatili ne zaman bitiyor? MEB 2025 ve 2026 eğitim öğretim yılı takvimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir