Safranbolu, Kurban Bayramı tatilinde tercih edilen yerler arasında

Karabük’ün UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatilinde tercih edilen yerler arasında yer aldı.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğinde konaklamak isteyenler tarafından tercih edilen Safranbolu, bayram süresince İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak başta olmak üzere yurt içi ve dışından misafirlerini ağırladı.

Tarihi ilçeye gelenler, Arnavut kaldırımlı sokakları, müzeleri ve tarihi konakları gezdi. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri de tadan tatilciler, lokum ve hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı.

Safranbolu Turizm Danışma Bürosundan alınan bilgiye göre, 9 günlük bayram tatili boyunca ilçeye 302 bin 789 araç giriş yaptı, 10 bin turist konakladı, 42 bin kişi müzeler, Kristal Teras ve Hıdırlık Tepesi’ni ziyaret etti.

Turizm acenteleriyle de 3 bin 800 kişinin geldiği tarihi ilçe, günübirlik ziyaretçiler de dahil olmak üzere toplamda 1 milyon 225 bin kişiyi misafir etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir