İKMİB’den Rusya’ya ticari heyet

Birlikten yapılan açıklamaya göre, şubat ayında Kazakistan’a yapılan sektörel ticaret heyetinin ikincisi Rusya’ya gerçekleştirildi.

15 FİRMADAN 21 TEMSİLCİ KATILDI

Moskova’da düzenlenen Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörel Ticaret Heyeti’ne İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Küçük ve 15 firmadan 21 temsilci katıldı. Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Cansu Şaziye Tanrıverdi de heyeti ziyaret ederek, pazar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen “retail tur” ile Moskova’da bulunan bazı süper marketlerle ev ürünlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı mağazalar yerinde incelendi. Ayrıca heyet, Rus Türk İş İnsanları Birliğini de (RTİP) ziyaret ederek, ülkede yerleşik Türk bankalarının üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.

Heyet kapsamında, satın almacı 26 Rus firmanın katılımıyla Türk firmaları arasında 185 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

“RUSYA PAZARI SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, dış ticaret fazlası vererek, ülkeye katma değer sağlayan ev ve mutfak eşyaları sektörüne yönelik bu yıl ikinci kez sektörel ticaret heyeti düzenlediklerini belirtti.

Plastikten mamul sofraya, mutfak ve ev eşyaları sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Rusya’nın 19’uncu sırada yer aldığını aktaran Pelister, şunları kaydetti:

“Sektörümüzün Rusya’ya gerçekleştirdiği ihracat 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 20’nin üzerinde artarak 9,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Rusya pazarı sektör adına önemli bir potansiyel sunuyor. Farklı pazarlara yönelik düzenlediğimiz sektörel ticaret heyetlerinin firmalarımızın ihracatına katkı sağlayacağına inanıyoruz. İKMİB olarak bu tarz faaliyetlerimizle firmalarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir