Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya Valisi, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu Ziyaret Etti

Amasya Valisi Önder Bakan, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu ziyaret ederek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin eşliğinde gerçekleşen ziyarette sağım ve havyar üretimi çalışmalarını yakından inceledi.

Vali Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özellikle sağım sezonunun açıldığının altını çizen Bakan, “Mersin balıklarımızın sağımını yaptık ve havyarlarını elde ettik. Teknik ekip burada döllenmeleri gerçekleştiriyor ve yavrular için hazırlık yapıyor. Bu yavruları doğaya bırakmak için denizin tatlı su ile birleştiği noktalara salacağız. Mersin balıkları dünya genelinde nadir bulunan, uzun ömürlü ve 1,5-2 ton ağırlığa kadar ulaşabilen balıklardır. Bakanlığımızın doğal yaşamı destekleyen bu çalışmalarına, Amasya olarak önemli katkılar sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Bakan, bakanlığın 100 binlik hedefini aşmayı hedeflediklerini ve bu balıkları denizlere geri bırakacaklarını dile getirerek, “Ümidimiz, bu canlıların doğal yaşamlarını sürdürmeleri adına bereketli bir yıl olacak.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ise üniversitelerle iş birliği yaparak uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “2021 yılından bu yana kesintisiz olarak mersin balığı yavruları üretiyoruz. Bu yavruları denizlerle buluşma noktalarına bırakarak nesillerinin devamını sağlıyoruz. Mersin balığı, nesli tükenmekte olan ve avlanması yasak bir türdür. Tesisimizde huso huso ve sivri burun gibi türlerin üretilmesine devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Rifat Uzun, akademisyenler ve kurum müdürleri de katıldılar.

Related Posts

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir