Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

Türkiye’nin Dev Markası Peyman İflas Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı.


Peyman, 50 bin m2’lik arsasında 31 bin 500 m2’lik üretim alanında yıllık 45 bin ton, 485 milyon paket üretimiyle Amerika’dan Çin’e, Ortadoğu Ülkeleri’nden Avustralya’ya kadar geniş global pazarda faaliyet gösteriyor. Eskişehir Ticaret Mahkemesi, konkordato sürecinde toparlanamama durumunda bir yıl süreyle kesin mühlet verdi.

Peyman Kuruyemiş, Şubat 2025’te mali sorunlar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Geçici mühlet süresi boyunca toparlanamadı ve ek zaman tanındı ancak ekonomik istikrar sağlanamadı.

MAHKEMEDEN KRİTİK KARAR: BİR YIL KESİN MÜHLET

25 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşen duruşmada Eskişehir Ticaret Mahkemesi, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmenin gerçekleşmediğine hükmederek konkordato sürecinin ikinci aşamasına geçilmesine karar verdi. Şirket için bir yıllık kesin mühlet verildi.


Mahkeme, konkordato komiseri heyetinin görevine devam etmesini ve beş kişilik bir alacaklılar kurulu oluşturulmasını kararlaştırdı. Komiser heyeti, şirketin mali durumunu her üç ayda bir takip ederek rapor sunacak.

Kesin mühlet süresince Peyman, borçlarını yapılandırarak faaliyetlerini sürdürmeye çalışacak ancak toparlanma sağlanamazsa iflas kaçınılmaz olabilir.

Bir dönem Türkiye’nin en bilinen kuruyemiş markalarından olan Peyman, İş Gıda bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Ancak İş Gıda’nın KFC ve Pizza Hut temsilciliklerinin iptali sonrasında finansal sarsıntılar yaşanmış ve bu durum Peyman’ı krize sürüklemişti. Bu olayların ardından konkordato süreci resmen başlamıştı.


Related Posts

Sadece 1 günde 282 kilogram altın el değiştirdi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın, haftanın işlem gününü yükselişle kapattı. Standart altının kilogram fiyatı, önceki güne göre yüzde 0,2 artarak 4 milyon 296 bin lira oldu. Gün içinde altının en düşük …

Hazine’den kamu harcamalarına sıkı takip: Yapay zeka dönemi başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Mevzuata aykırı harcamalar için denetim ve inceleme süreçleri başlatarak kamu harcamalarında verimliliği ve hesap verebilirliği önceliklendiriyoruz” dedi.Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada …

Doğal gazda işlem tutarı iki katına çıktı

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, Türkiye spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi dikkat çekici bir artış gösterdi. 1 Temmuz tarihli verilerde, günlük işlem hacmi 16 milyon 664 bin 68 liraya ulaştı. Bu rakam, bir önceki günkü 8 …

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.

ABD ve Kanada’nın ticaret görüşmeleri sonlandı

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımında Kanada’nın yıllardır ABD çiftçilerine yüzde 400 gümrük vergisi uyguladığını ve bu ülkeyle ticaret yapmanın “çok zor” olduğunu ifade etti. Trump, Kanada …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir