ATM’den para çekmeden önce bunu mutlaka yapın

ATM Dolandırıcılığına Karşı Dikkat!

Günlük hayatta sıklıkla başvurulan işlemlerden biri olan ATM’den para çekme işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Güvenlik uzmanları, son zamanlarda yaygınlaşan ve büyük tehlike arz eden kart kopyalama tuzaklarına karşı kullanıcıları uyarıyor.

Kart Bilgileri Tehlikede

Son dönemde dolandırıcılar, ATM’lerde sahte kart okuyucular veya mikro kameralar kullanarak kullanıcıların kart bilgilerini ve şifrelerini ele geçirebiliyor. Dolandırıcıların en yaygın olarak kullandığı yöntemlerden biri, kart yuvasına yerleştirilen gizli düzeneklerdir. Bu düzenekler, dikkatlice bakılmadığında fark edilmesi oldukça zor bir şekilde tasarlanmaktadır.

Güvenliğiniz İçin Önlem Alın

Uzmanlara göre, kartınızı ATM’ye takmadan önce kart giriş bölümünü kontrol etmeniz çok önemlidir. Eğer kart giriş bölümü normalden kalın, gevşek ya da hareketliyse, ATM’de sahte bir aparat olma ihtimali yüksektir. Aynı şekilde, şifre girilen tuş takımını da hafifçe kontrol etmek, olası bir tuzağa düşmeyi engelleyebilir.

Gizli Kameralara ve Para Sıkıştırma Hilelerine Dikkat!

Bir diğer dolandırıcılık yöntemi ise gizli kamera ile şifre çalmaktır. Dolandırıcılar, kart bilgilerini ele geçirdikten sonra kamerayla şifreyi de tespit ederek hesaba erişebilirler. Ayrıca, bazı ATM’lerde kullanılan plastik parçalar sayesinde para, kullanıcı beklerken sıkışmış gibi gösterilmekte ve dolandırıcılar bu fırsatı değerlendirerek parayı alabilmektedir.

Bilinçli Kullanım Şart!

Birçok banka, ATM dolandırıcılığına karşı müşterilerini uyararak dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Uzmanlar ise güvenlik kamerası bulunan ATM’leri tercih etmeyi, işlem sırasında çevrede şüpheli kişiler gözlemlendiğinde işlemi ertelemeyi önermektedir.

Related Posts

Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. 50 bin m2’lik arsasında 31 bin …

Sadece 1 günde 282 kilogram altın el değiştirdi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın, haftanın işlem gününü yükselişle kapattı. Standart altının kilogram fiyatı, önceki güne göre yüzde 0,2 artarak 4 milyon 296 bin lira oldu. Gün içinde altının en düşük …

Hazine’den kamu harcamalarına sıkı takip: Yapay zeka dönemi başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Mevzuata aykırı harcamalar için denetim ve inceleme süreçleri başlatarak kamu harcamalarında verimliliği ve hesap verebilirliği önceliklendiriyoruz” dedi.Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada …

Doğal gazda işlem tutarı iki katına çıktı

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, Türkiye spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi dikkat çekici bir artış gösterdi. 1 Temmuz tarihli verilerde, günlük işlem hacmi 16 milyon 664 bin 68 liraya ulaştı. Bu rakam, bir önceki günkü 8 …

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir